Enirgy

Duurzaamheid centraal bij DIY Soap

In Amsterdam, vlakbij de Albert Cuypmarkt, is DIY Soap gevestigd. Het is de winkel van Erica Linger, waar zij biologische en natuurlijke verzorgingsproducten verkoopt. Voor haar winkel was Erica op zoek naar een praktische, maar ook duurzame manier van verwarmen. Ze kwam uit bij infraroodverwarming van Enirgy, en geniet nu van de warmte van twee ThermIQ-infraroodpanelen.

“In mijn winkelpand was geen cv-aansluiting aanwezig”, vertelt Erica Linger. “Dus ging ik op zoek naar andere opties. Die moesten vooral praktisch haalbaar zijn. Daarnaast draait in mijn winkel veel om duurzaamheid: mijn producten worden handgemaakt bij een dagbesteding en ook mijn verpakkingsmateriaal is duurzaam. Duurzaamheid is dus echt een thema binnen mijn bedrijf en de infraroodpanelen passen prima binnen dat thema.”

“Voor mij is het prettig dat de ruimte warm blijft als ik de deur openzet. Met een open deur trek ik immers meer klanten.

Sinds het najaar van 2017 hangen er in de winkel twee panelen, beide bevestigd aan het plafond. “Het ene paneel hangt vlakbij de ingang en het andere hangt boven de kassa”, vertelt Erica Linger. “Ik heb een thermostaat en kan de panelen bedienen via een app op mijn iPad. De panelen zijn schaalbaar en per paneel in te regelen. Inmiddels heb ik al ervaren hoe prettig dat is: bij niet al te

koud najaarsweer kon ik het paneel bij de kassa bijvoorbeeld op 100% instellen, en het paneel bij de deur op 50%. Voor mij is het daarnaast prettig dat de ruimte warm blijft als ik de deur openzet. Met een open deur trek ik immers meer klanten. Doordat de panelen aan het plafond hangen, wordt het interieur van mijn winkel bovendien niet verstoord door bijvoorbeeld radiatoren.”

De bevestiging en installatie van de panelen heeft Erica overgelaten aan Enirgy. “De mensen van Enirgy hebben mij bijgestaan met een goed advies en hulp bij de installatie van de panelen”, zegt ze. “Ik vind de service van Enirgy erg goed, ik voel me supergoed geholpen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar alle verhalen

Project in het kort

  • Winkelruimte in Amsterdam
  • 42m2, 2 infrarood-verwarmingspanelen
  • Inclusief thermostaat en app
  • Duurzaam en praktisch