Enirgy

Wonen

In uw woonhuis kunt u ons infrarood-verwarmingssysteem op diverse manieren toepassen. Zo is het mogelijk om het als een plaatselijk ‘bijverwarmingspaneel’ te gebruiken. Bijvoorbeeld op zolders of in een schuur waar geen andere warmtebron aanwezig is. De meest gebruikte oplossing is een totale verwarmingsoplossing voor het gehele huis. Alle kamers en ruimtes kunt u ermee inrichten, ook de badkamer en uw keuken. In welke ruimte u de verwarmingspanelen ook gebruikt, u geniet altijd van de heerlijke warmte van de zon!

Totale verwarmingsoplossing

Wij adviseren u graag over het aantal te plaatsen panelen, de verschillende sturingssystemen en thermostaten. Door deze slim te kiezen en te combineren bouwt u een intelligent en energie-efficiënt verwarmingssysteem. Daardoor kunt u alles volledig afstemmen op uw persoonlijke wensen en situatie. U kiest voor een prettige en comfortabele manier van verwarmen, terwijl u slim met uw energieverbruik omgaat.

Bovendien nemen de panelen weinig ruimte in beslag en zien ze er mooi uit. Daarnaast lopen er geen buizen of kanalen door uw huis en hangen er geen radiatoren of inblaasroosters in het zicht. Anders dan bij een cv-installatie, is bij onze infrarood-verwarmingsinstallatie weinig tot geen onderhoud nodig. Kortom: deze verwarmingsoplossing heeft alleen maar voordelen!

Bestaande bouw/renovatie

Heeft u een bestaand huis waarin u een (nieuwe) verwarmingsinstallatie wilt aanleggen? Gaat u uw woning bijvoorbeeld renoveren en bent u op zoek naar een goede vervanging van uw (verouderde) cv-installatie? Dan zijn de infrarood-verwarmingspanelen een eenvoudige en comfortabele oplossing. U hoeft dan namelijk geen warmwaterleidingen of gasleidingen aan te leggen. Bovendien neemt de installatie weinig breekwerk en kosten met zich mee. Het enige wat deze panelen nodig hebben, is een aansluiting op het elektriciteitsnet. De verwarming is bovendien voorzien van draadloze een bediening.

Kortom: dit verwarmingssysteem van Enirgy is een efficiënte vervanging van uw oude verwarming bij renovatie.

Nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen worden steeds vaker opgeleverd zonder gasaansluiting. Dit is mogelijk doordat de eigen voorziening van elektriciteitsopwekking toeneemt en alle functies in huis met elektriciteit mogelijk gemaakt kunnen worden. Zo wordt warm water steeds vaker gerealiseerd middels een (elektrische) doorstromer of nieuwe technieken zoals aardwarmte, en is er de mogelijkheid om te koken op inductie. Dit laatste is zowel veiliger als energiezuiniger. En dan is er uiteraard de mogelijkheid te verwarmen door middel van infrarood-verwarmingspanelen. Door uw woning volledig elektrisch te faciliteren, bent u helemaal klaar voor de toekomst!

Passiefhuizen (energieneutrale woningen)

Infraroodverwarming is erg geschikt voor gebruik in een zogenaamd passief huis. De verwarmingspanelen hebben geen gasaansluiting nodig en zijn zeer goed te regelen, waardoor het energieverbruik minimaal is. De intelligente regelapparatuur en de mogelijkheid om in de zone te verwarmen, zijn hierbij belangrijke voordelen. Daarnaast is het infrarood-verwarmingssysteem van Enirgy zeer goed te combineren met zelfvoorziening op het gebied van energie, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen.

Kostenbesparing

Alle energie die uw woning nodig heeft, kunt u uit het elektriciteitsnet halen. Dit betekent een kostenbesparing op de aanleg en onderhoud van de infrastructuur van gas, een besparing op de vastrechtkosten voor uw gas-aansluiting én op de onderhoudskosten van een cv-installatie. Bovendien zorgt de intelligente sturing van ThermIQ ervoor dat het maximale gebruik wordt bereikt met een minimaal verbruik. Dat realiseren we bijvoorbeeld door de binnentemperatuur af te stemmen op de buitentemperatuur, het gebruik van aanwezigheidsdetectie, de per kamer te regelen in- en uitschakeling van de panelen en gerichte zoneverwarming.

Zelfvoorziening

Zelfvoorziening op het gebied van energie, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen op het dak, wordt steeds populairder. De elektriciteit die u zelf opwekt met uw zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen kan gekoppeld worden aan de verwarming middels infrarood-panelen.