Enirgy

75% van de woningen in Nederland is nog niet goed genoeg geïsoleerd. Dat is een gemiste kans voor comfortabel wonen, voor je vaste lasten en natuurlijk voor ons klimaat. Wij staan klaar met een goed advies én realisatie van alle benodigde maatregelen!

 

Waarom je woning isoleren?

  • Investeren in woningisolatie loont! Spouwmuur-isolatie geeft hetzelfde rendement als een spaarrekening met 10 procent rente. Ook andere soorten isolatie hebben een goed rendement: zo bereik je met dakisolatie een rendement van gemiddeld 7,5 procent, met vloerisolatie 7 procent en met het vervangen van enkele beglazing 6 procent.
  • Forse energiebesparing: prettig voor klimaat én portemonnee
  • Meer comfort: een geïsoleerd huis tocht minder en houdt de warmte beter vast. Daarnaast heb je minder condens op de ramen, warmere voeten en ook minder geluidsoverlast van buiten.

 

Wat kun jij besparen?

Hoeveel jij in jouw huis kunt besparen, hangt sterk af van hoe goed jouw woning nu geïsoleerd is en welke manier van verwarming je gebruikt. Bekijk hieronder onze rekenvoorbeelden! Benieuwd naar wat jij in jouw woning kunt besparen? Neem dan contact met ons op, we maken graag een berekening op maat voor je.

Type woning Maatregelen Besparing
Tussenwoning van 150-200 m2 zonder isolatie Isolatie van het dak €500 – 600 per jaar
Tussenwoning van 150-200 m2 zonder isolatie Vervangen van enkele beglazing Tot €300 per jaar

 

Hoe werkt woning-isolatie?

Wil je je woning laten isoleren? Zo pak je het aan:

  1. Maak een afspraak met Enirgy, zodat wij voor je kunnen uitzoeken wat je nog kunt verbeteren aan de isolatie van je woning.
  2. Na de eerste afspraak plannen we op basis van de te nemen maatregelen een schouwing bij je thuis om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen.
  3. Vervolgens gaan we bekijken welke maatregelen we in welke volgorde gaan uitvoeren. Liefst gaan we natuurlijk aan de slag met een volledig traject, waarbij duurzaam wonen in alle opzichten centraal staat. Daarbij kijken we niet alleen naar isolatie, maar ook naar elektrificatie (gasvrij maken) van je woning, naar energieverbruik en naar de manier waarop je zelf energie op kunt gaan wekken middels bijvoorbeeld zonnepanelen. Is zelf opwekken geen optie? Dan gaan we voor je op zoek naar de best passende energieleverancier.
  4. Naast isolatie kijken we ook naar de mogelijkheden qua ventilatie: dit wordt vaak vergeten, terwijl goede ventilatie onmisbaar is voor je gezondheid. We plaatsen bijvoorbeeld roosters als je enkel of dubbel glas vervangt door HR++ glas of triple-glas. Verder kunnen we bekijken of er een mogelijkheid is om de warmte die verloren gaat tijdens ventilatie terug te winnen.
  5. Als we aan de slag gaan, doen we het goed: we gaan voor een hoge isolatiewaarde. Daarmee bespaar je meteen energie, terwijl de extra kosten meevallen.
  6. Meestal kunnen we je woning isoleren zonder verbouwing. Zo kan spouwmuur-isolatie bijvoorbeeld vanaf de buitenkant van je woning in de muur gespoten worden. Dit is vaak in een halve of hele dag klaar. Zonder veel gedoe en rommel.

Benieuwd hoe jij duurzaam kunt isoleren?

Neem contact met ons op! Wij helpen je graag met een persoonlijk advies en ontvangen je graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen!