Verwarming en gezondheid

Verwarming kan heerlijk zijn, maar is ook zeer noodzakelijk om onze gebouwen leefbaar te maken. Jaloers kijken we naar Zuidelijke landen, zoals Spanje en Italië. Waar een groot deel van het jaar geen verwarming nodig is, omdat de zon daar voldoende warmte afgeeft. Gelijk schiet het beeld van de Italiaanse pasta-reclame weer door mijn hoofd. Die gezonde mensen, welke genieten van het leven en van de zon.

Verwarming is noodzakelijk

…maar zeker niet altijd even prettig. Ja, in de winter wil je lekker bij de open haard zitten. Of lekker tegen de verwarming aan hangen. Maar ondertussen dwarrelt stof in het rond doordat de warme lucht voor circulatie zorgt. De huisstofmijt vind dit een geweldige omgeving om in te leven. Zeker voor longpatiënten is dat bijzonder onprettig.

De gezonde verwarming

De zon is gezond. Oké, je moet natuurlijk niet verbranden. Maar verder zijn de zonnestralen prettig en gezond. Dat zullen zeker reumapatiënten beamen. De verre infrarode stralen zijn een weldaad voor spieren en gewrichten. We zijn immers geëvolueerd tot wat we nu zijn, dankzij de warmte welke via infrarode straling vanuit de zon op aarde komt.

Onze panelen produceren dezelfde infrarode straling als onze zon maar dan zonder de schadelijke UV stralen!

Gezonde infrarood

Infrarood heeft een algemeen bekende gezonde werking op mens en dier. Bekende effecten van het langegolf infrarood zijn o.a.:

  • Verhogen van het zuurstofgehalte in het bloed
  • Verbeteren huidademing
  • Verzachten spierpijn
  • Verminderen bacteriegroei

Daarnaast komt bij toepassingen van infraroodverwarming, het prettige binnenklimaat zonder ronddwarrelend stof of droge lucht (allergieën) jouw gezondheid ook ten goede.